Bitkisel ekstraktların gıdalarda kullanılmasının çeşitli sağlık yararları bulunmaktadır. Bu ekstraktlar, bitkilerin doğal bileşenlerini yoğunlaştırarak gıdalara ekstra besin değeri, lezzet, aroma ve sağlık destekleyici özellikler katabilirler.
Rosaceae familyasına ait olan kuşburnu bitkisinin Rosa cinsine ait çok farklı türleri bulunmaktadır. Bu türlerin bazılarının meyveleri toplanarak farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Ancak Rosa canina türü, bu türler içerisinde en yaygın olan ve en çok toplanan türdür.
Serbetçi otu (Humulus lupulus), şerbetçiotugiller (Cannabaceae) familyasının bir üyesidir ve sarmaşık özellikte bir bitki türüdür. Hem tıbbi hem de ticari olarak önemli olan serbetçi otu, özellikle bira yapımında kullanılan birincil bileşen olarak bilinir.
Yaz aylarının ardından serinleyen havalar ciltte kuruluk, hassasiyet ve yıpranma gibi sorunlara yol açabilir. Bu dönemde cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayabilmek için formülasyonlarda kullanılacak doğal içerikler büyük önem taşır.