LİMON OTU YAĞI

Limon otu Avrupa ve Akdeniz Bölgesinde yetişen nane türü bir bitkidir. Beyaz çiçekleri bal arısını çeker. Bu yüzden isim kökeni Yunancadan gelir. Limionotu bitkisinin yağı su buharı distilasyonu ile elde edilir. Yüksek antioksidana sahip bir uçucu yağdır. Limonotu yağı A, B vitaminleri, C vitamini ve folat bakımından zengindir.



Limon otu (Lippia citriodora L.), Verbenaceae familyasına ait olan bir bitki türüdür. Güney Amerika’nın doğal türlerinden biri olup, Ekvator’a yakın bölgelerde bütün yıl yaprağını dökmeden yaşamaktadır. Limon otu çalı formunda, yarı odunsu, çok sayıda dal oluşturan ve çok hızlı büyüyen bir bitkidir. Genellikle, boyu 150-200 cm civarındadır. Ancak, süs bitkisi olarak kullanıldığı yerlerde boyu 3 metreyi geçebilmektedir. Yaprakları ince uzun, ucu sivri ve çok belirgin limon kokuludur. Türkiye’de kış aylarında bitkinin üst kısmı tamamen kurumakta, ilkbaharda yeniden büyümektedir.

Botanik adı: Lippia citriodora

Bitki familyası: Verbenaceae

Uçucu yağ (%0,5-1); ana bileşenler limonene, geranial, neral

Limon otu bitkisinin uçucu yağları su buharı distilasyonu ile elde edilir.

Kaliteli Uçucu Yağlar Önerileri
İZMİR KEKİĞİ YAĞI

İZMİR KEKİĞİ YAĞI

Daha Fazla Bilgi Edinin
ÖLMEZ ÇİÇEK YAĞI

ÖLMEZ ÇİÇEK YAĞI

Daha Fazla Bilgi Edinin
BİBERİYE YAĞI

BİBERİYE YAĞI

Daha Fazla Bilgi Edinin
ADAÇAYI YAĞI

ADAÇAYI YAĞI

Daha Fazla Bilgi Edinin