AVOKADO EKSTRAKTI

Avokado her zaman yeşil olarak sınıflandırılır, ancak bazı çeşitleri çiçeklenmeden önce kısa bir süre için yapraklarını kaybeder.

  • Gıda Takviyeleri
    Cilt kremi, nemlendirici
  • İçecek Aroma
    Aroma
  • Bitkisel İlaç
    Damla
  • Temizlik
    Kolestrol düşürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici, göz sağlığı, kemik sağlığı

  • Etken Maddeler

     Peonidin 3-O-pentosid, Avenasterol, Palmitik asit, Stearik asit


P. americana orta ila büyük boyda, 9-20 m yüksekliğinde bir ağaçtır. Avokado her zaman yeşil olarak sınıflandırılır, ancak bazı çeşitleri çiçeklenmeden önce kısa bir süre için yapraklarını kaybeder. Ağaç örtüsü alçak, yoğun ve simetrik ile dik ve asimetrik arasında değişmektedir.

Yapraklar 7-41 cm uzunluğunda olup şekilleri değişkendir (eliptik, oval ve mızrak şeklinde). Çiçekler sarımsı yeşil renkli olup 1-1,3 cm çapındadır. Meyve, tereyağlı bir posa ile çevrelenmiş, tek bir büyük tohumdan oluşan bir meyvedir. %3-30 oranında yağ içerir. Timsah armudu da denen avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir. Eti krem sarı ya da beyazımsıdır. Tropik iklime sahip bölgeler yanında, subtropikal iklime, don fazla olmaması kaydıyla Akdeniz iklimine sahip çeşitli bölgelerde de yetiştirilir. Farklı yağ asitleri, vitaminler, mineraller, karotenoidler ve diğer fitokimyasallar gibi temel besinler açısından oldukça zengin olup, avokadonun yapısında bulunan biyoaktif bileşiklerin antimikrobiyal, antiinflamatuvar, antikanser, antidiyabetik ve antihipertansif gibi sağlığa yararlılık açısından önemlidir.

Diğer Moleküller: Peonidin 3-O-pentosid, Avenasterol, Palmitik asit, Stearik asit

Yüksek Kaliteli Ekstratlar Önerileri
HAVUÇ EKSTRAKTI

HAVUÇ EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin
MOR PATATES EKSTRAKTI

MOR PATATES EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin
DULAVRAT OTU EKSTRAKTI

DULAVRAT OTU EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin
ZEYTİN YAPRAĞI EKSTRAKTI

ZEYTİN YAPRAĞI EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin