HİNDİSTAN CEVİZİ EKSTRAKTI

Hindistan Cevizi, bilimsel adıyla Cocos nucifera, Arecaceae (palmiye) familyasına ait, tropikal bölgelerde yaygın olarak yetişen uzun ömürlü bir palmiye ağacıdır.

  • Gıda Takviyeleri
    Cilt bakım ürünleri (kremler, losyonlar, sabunlar), saç bakım ürünleri (şampuanlar, saç kremleri), makyaj ürünleri, Nemlendirme, besleme, yumuşatma, antioksidan, anti-bakteriyel etkilerinden yararlanarak cildi ve saçı korumak, sağlıklı bir görünüm kazandırmak.
  • İçecek Aroma
    Tatlandırıcılar, soslar, çorbalar, tatlılar, içecekler, fırın ürünleri, Yiyeceklere aroma, lezzet ve nem katmak, kalori ve yağ kaynağı sağlamak.
  • Bitkisel İlaç
    Alkolsüz içecekler, meyve suları, sporcu içecekleri, hindistan cevizi sütü, İçeceklere aroma ve lezzet katmak, elektrolit ve besin kaynağı sağlamak.
  • Temizlik
    Bitkisel ilaçlar, takviye edici gıdalar, Kapsüller, tabletler, yağlar, Sindirimi desteklemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, enerji seviyesini artırmak, saç ve cilt sağlığını desteklemek.

  • Etken Maddeler

    Laurik asit, Miristik asit, Palmitik asit, Oleik asit, Linoleik asit, Vitamin E, Antioksidanlar, Gliserol


Hindistan Cevizi, bilimsel adıyla Cocos nucifera, Arecaceae (palmiye) familyasına ait, tropikal bölgelerde yaygın olarak yetişen uzun ömürlü bir palmiye ağacıdır. Bu bitki, hem besin hem de ekonomik değerleri nedeniyle dünya genelinde büyük önem taşır. Hindistan cevizi palmiyesinin gövdesi, 30 metreye kadar uzayabilen ince ve silindirik bir yapıya sahiptir. Gövde yüzeyi pürüzsüzdür ve halka şeklindeki izlerle kaplıdır. Palmiye ağacının tepesinde büyük, tüysü yapraklar bulunur. Her yaprak, 4-6 metre uzunluğunda olup, ince ve sivri uçlu yaprakçıklardan oluşur. Yapraklar, ağacın tepesinde taç oluşturacak şekilde bir araya gelir. Hindistan cevizi ağacı, hem erkek hem de dişi çiçekleri aynı çiçek salkımında taşır. Çiçekler, büyük ve dallanmış çiçek sapları üzerinde bulunur. Çiçeklerin rengi sarımsı beyazdır.

Hindistan cevizi meyvesi, büyük ve oval şekildedir, dış kabuğu yeşil veya kahverengidir. Meyvenin içinde lifli bir tabaka ve sert bir kabuk bulunur. Bu kabuğun içinde ise besleyici ve lezzetli beyaz etli kısım (kopra) ve hindistan cevizi suyu bulunur. Hindistan cevizi ağacı, sıcak ve nemli tropikal iklimlerde yetişir. Güneşi seven bu bitki, iyi drene olan kumlu topraklarda en iyi şekilde gelişir. Özellikle sahil bölgelerinde ve deniz seviyesine yakın yerlerde yaygın olarak bulunur.

Hindistan Cevizi, bilimsel adıyla Cocos nucifera, Arecaceae (palmiye) familyasına ait, tropikal bölgelerde yaygın olarak yetişen uzun ömürlü bir palmiye ağacıdır. Bu bitki, hem besin hem de ekonomik değerleri nedeniyle dünya genelinde büyük önem taşır. Hindistan cevizi palmiyesinin gövdesi, 30 metreye kadar uzayabilen ince ve silindirik bir yapıya sahiptir. Gövde yüzeyi pürüzsüzdür ve halka şeklindeki izlerle kaplıdır. Palmiye ağacının tepesinde büyük, tüysü yapraklar bulunur. Her yaprak, 4-6 metre uzunluğunda olup, ince ve sivri uçlu yaprakçıklardan oluşur. Yapraklar, ağacın tepesinde taç oluşturacak şekilde bir araya gelir. Hindistan cevizi ağacı, hem erkek hem de dişi çiçekleri aynı çiçek salkımında taşır. Çiçekler, büyük ve dallanmış çiçek sapları üzerinde bulunur. Çiçeklerin rengi sarımsı beyazdır.

Hindistan cevizi meyvesi, büyük ve oval şekildedir, dış kabuğu yeşil veya kahverengidir. Meyvenin içinde lifli bir tabaka ve sert bir kabuk bulunur. Bu kabuğun içinde ise besleyici ve lezzetli beyaz etli kısım (kopra) ve hindistan cevizi suyu bulunur. Hindistan cevizi ağacı, sıcak ve nemli tropikal iklimlerde yetişir. Güneşi seven bu bitki, iyi drene olan kumlu topraklarda en iyi şekilde gelişir. Özellikle sahil bölgelerinde ve deniz seviyesine yakın yerlerde yaygın olarak bulunur.

Yüksek Kaliteli Ekstratlar Önerileri
SOĞAN EKSTRAKTI

SOĞAN EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ EKSTRAKTI

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin
ARDIÇ EKSTRAKTI

ARDIÇ EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin
KİMYON EKSTRAKTI

KİMYON EKSTRAKTI

Daha Fazla Bilgi Edinin