Karabiber olarak bilinen, yaklaşık 8-10 m uzunluğunda büyüyen ve Doğu Asya'da yaygın olarak bulunan çok yıllık çiçekli, odunsu bir bitkidir. Karabiber olarak bilinen, genellikle kurutulup toz haline getirilen ve baharat ve gıda aroması olarak kullanılan meyveleri için yaygın olarak yetiştirilir.
Antioksidan, antimikrobiyal potansiyeli ve mide koruyucu modülleri nedeniyle önemli bir sağlıklı besindir. Aktif madde olarak piperin içeren karabiber, uçucu yağ, oleoresinler ve alkaloidleri de içeren zengin fitokimyaya sahiptir. Karabiber meyveleri %1-5 arasında uçucu yağ içermektedir. Uçucu yağın ana bileşeni trans-karyofilen (%30,33)’dir. Bunu limonen (%12,12), β-pinen (%24,42), δ3-karen (%19,72), limonen (%18,73) ve α-pinen izlemektedir (%10.39).
Diğer Moleküller: β-karyofilen, karyofillen oksit, α-kopaen, cadina-1,(10)-4-dien, (n)-trans-nerolidol, 4-epi cubedol β-linalool