TR
TR EN
Ara
KAPAT
KARADUT EKSTRAKTI
Ilıman ve sıcak bölgelerde nisan-mayıs döneminde olgunlaşan meyveler, daha soğuk iklime sahip bölgelerde haziran-temmuz döneminde olgunlaşmaktadır. Olgunlaşma ve hasat periyodu yaklaşık 2 ay sürmektedir.
Kozmetik Cilt bakım kremleri, yüz maskeleri, saç ürünleri(Krem, losyon, sabun, şampuan), Antioksidan, yaşlanma karşıtı, nemlendirici, leke giderici
Gıda Takviyeleri Reçel, marmelat, pekmez, meyve suyu, çay, Antioksidan, bağışıklık güçlendirici, tatlandırıcı, renklendirici
İçecek Aroma Meyve suyu, şarap, likör, Antioksidan, aroma verici, renklendirici
Bitkisel İlaç Kapsül, tablet, sıvı ekstrakt, Antioksidan, bağışıklık güçlendirici, kan şekeri düzenleyici
Temizlik Sabun, deterjan, Doğal renklendirici, antioksidan
Etken maddeler Antosiyaninler, flavonoidler, resveratrol, C vitamini, şekerler, organik asitler, 1-deoxynojirimycin (DNJ)

Karadut (Black Mulberry), bilimsel adı Morus nigra olan, Moraceae familyasına ait bir ağaç türüdür. Yavaş büyüyen bu ağaç, ortalama 5-7 metre boyunda olabilir. Karadut ağaçlarının yaprakları geniş ve koyu yeşil renklidir; sonbaharda sararır. İlkbaharın sonlarına doğru küçük, yeşil çiçekler açar ve bu çiçekler yaz aylarında olgunlaşarak tatlı ve sulu meyvelere dönüşür. Meyveleri olgunlaştığında koyu mor, neredeyse siyah bir renge bürünür. Karadut ağaçları, hem meyveleri için hem de gölge sağlama özelliği nedeniyle tercih edilir. Karadut bitkisinin ağaç formları ve şekilleri bakımından çok farklı tipleri bulunmaktadır. Süs bitkisi olarak kullanılan formları da bulunmaktadır. Meyve büyüklüğü, rengi, dokusu, tadı ve dokusu tiplere göre çok farklılık göstermektedir. Meyvelerin olgunlaşma dönemleri de tiplere ve bölgeler göre oldukça değişim göstermektedir. Ilıman ve sıcak bölgelerde nisan-mayıs döneminde olgunlaşan meyveler, daha soğuk iklime sahip bölgelerde haziran-temmuz döneminde olgunlaşmaktadır. Olgunlaşma ve hasat periyodu yaklaşık 2 ay sürmektedir.

Ana Etken Maddeleri ve Oranları

Karadut (Black Mulberry), bilimsel adı Morus nigra olan meyve, zengin besin içeriği ile dikkat çeker. Meyve %12-14 oranında şeker içerir ki bu şekerlerin büyük bir kısmı glikoz ve fruktozdan oluşur. Karakteristik ekşi tadını veren organik asitler meyvede %1-2,5 oranında bulunur; bunlar arasında malik asit ve sitrik asit başlıca olanlardır. Antosiyaninler meyveye koyu mor rengini verirken, %0,1-0,25 arasında bir oranda bulunur ve antioksidan etkileriyle bilinir. C vitamini de karadutun önemli bir bileşeni olup, içeriği %30-60 mg/100g arasında değişir.

Diğer önemli mineraller arasında potasyum (200-300 mg/100g), demir (1-2 mg/100g), kalsiyum (30-50 mg/100g) ve magnezyum (15-25 mg/100g) bulunur. Bu bileşenler karadutu sağlık açısından değerli kılar, özellikle antioksidan, anti-inflamatuar ve kardiyoprotektif özelliklere sahip olduğu için tercih edilir.

 

Numune İstek Formu
Merhaba,
Greenext laboratuvarlarından bitki ekstraktı numunesi talep etmek için formu doldurun. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.