6 m kadar boylanabilen, geniş veya dağınık taçlı, odunsu bir türdür. Çalı veya ağaç formunda gelişebilir; sürgünler tüysüz ve yeşil renktedir. Anavatanı Çin ve Hindistan olan, ılıman iklime sahip bütün ülkelerde yetiştirilen, yaprak dökmeyen ağaçlardır. Taç yaprakları etli, beyaz veya pembe olup, hoş kokuludurlar. Yarı tropikal iklim ağacıdır. Dondan çabuk etkilenir. Ekim-Kasım aylarında olgunlaşan meyveleri vardır. Meyve sarı veya turuncu kırmızı renkli ve etlidir. Hindistan, Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde çok üretilir.
C vitamini, antioksidanlar ve minerallerle zenginleştirilmiştir. Limonun suyu yaklaşık %5 ila %6 sitrik asit olup pH'ı ise 2.2 dir ve bu nedenle ekşi bir tadı vardır. Uçucu yağda ortalama verim %1,24±0,07'dir. Bu yağ sarımsı renktedir ve limonun aromatik kokusuna sahiptir. Pigmentasyonla mücadele etmek, yaşlanma belirtilerini azaltmak veya sivilce oluşumunu en aza indirmek olsun, narenciye kabukları doğru şekilde kullanıldığında birçok cilt bakımı amacına hizmet eder.
Diğer Moleküller: limonen, a-Pinen ve Geraniol, flavononlar eriodiktyol, hesperidin, hesperetin, naringin; flavonlar, apigenin, diosmin; flavonoller, kuersetin; ve türevleri