TR
TR EN
Ara
KAPAT
NAR EKSTRAKTI
İçerisinde çok sayıda sulu, kırmızı renkli ve tatlı-ekşi lezzetli tohumlar bulunur. Bu tohumlar, meyvenin yenilebilir kısmını oluşturur. Nar, bereket, bolluk ve ölümsüzlüğü simgeleyen kadim bir meyvedir
Kozmetik Cilt bakım ürünleri (krem, serum vb.), saç bakım ürünleri, güneş kremleri, Anti-aging, cilt yenileme, nemlendirme, saçı güçlendirme
Gıda Takviyeleri Takviye edici gıdalar (kapsül, tablet vb.), Antioksidan destek, kalp sağlığını koruma
İçecek Aroma Meyve suları, nar ekşisi, fonksiyonel içecekler, Antioksidan destek, bağışıklık sistemini güçlendirme, Enerji verici
Bitkisel İlaç Tıbbi bitki preparatları (kapsül, çay vb.), Antioksidan destek, prostat sağlığı, kalp sağlığı
Temizlik Cilt temizleyiciler, leke çıkarıcılar, Doğal temizleme, anti-bakteriyel özellikler
Etken maddeler Punicalaginler, ellagik asit, gallik asit, antosiyaninler, antosiyaninler, vitaminler, mineraller, tanenler, flavonoidler

Nar (Punica granatum), Akdeniz iklimine uyumlu, sıcak ve kurak bölgelerde yetişen, çalı veya küçük ağaç formunda büyüyen bir meyve türüdür. Dayanıklı yapısı sayesinde farklı toprak türlerine adapte 

olabilir ve genellikle 3 metre yüksekliğe ulaşır. Nar bitkisinin yaprakları parlak yeşil renkte, mızrak 

şeklinde ve 3-7 cm uzunluğundadır. İlkbahar ve yaz aylarında, gösterişli turuncu- kırmızı renkte çan şeklinde çiçekler açar. 

Nar meyvesi, yuvarlak ve sert kabuklu bir yapıya sahiptir. 

Olgunlaştığında kabuk rengi sarımsı-kahverengi veya kırmızımsı mor olabilir. İçerisinde çok sayıda sulu, kırmızı renkli ve tatlı-ekşi lezzetli tohumlar bulunur. Bu tohumlar, meyvenin yenilebilir kısmını oluşturur. Nar, bereket, 

bolluk ve ölümsüzlüğü simgeleyen kadim bir meyvedir

Ana Etken Maddeleri ve Oranları

Narın etken maddelerinin kesin oranları, çeşide, yetiştirme koşullarına ve işleme yöntemlerine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak, genel bir bakış açısı sunmak adına yaklaşık oranlar şu şekildedir:

Nar Tanesi:

  • Punicalaginler: Nar tanesinin en önemli antioksidan kaynağıdır. Kuru ağırlık olarak %0.2 - 1.0 arasında bulunabilir.
  • Ellagik Asit: Kuru ağırlık olarak %0.1 - 0.6 arasında bulunur.
  • Antosiyaninler: Kuru ağırlık olarak %0.01 - 0.1 arasında bulunur.
  • C Vitamini: Taze nar tanesinde 100 gramda yaklaşık 10.2 mg bulunur.

Nar Kabuğu:

  • Ellagik Asit: Kuru ağırlık olarak %1.0 - 4.0 arasında, taneye göre daha yüksek oranda bulunur.
  • Gallik Asit: Kuru ağırlık olarak %0.5 - 2.0 arasında bulunur.
  • Tanenler: Kuru ağırlık olarak %20-25 arasında bulunabilir.
Numune İstek Formu
Merhaba,
Greenext laboratuvarlarından bitki ekstraktı numunesi talep etmek için formu doldurun. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.