GREENEXT G25 KOMPLEKS
Portakal Kabuğu (Citrus sinensis peel), Soğan (Allium cepa b...
Sarımsak (Allium sativum L.) dünyada yaygın olarak tüketilen bir baharattır. Tek yıllık otsu bir bitkidir. Tohum oluşturmakla beraber, genellikle klonal olarak çoğaltılmaktadır. Kültürü yapılan sarımsaklar aynı baş üzerinde çok sayıda diş içermektedir. Ancak doğal sarımsak türlerinde sadece baş bulunmakta, diş içermemektedir.
Sarımsaklar ezildiğinde taze ağırlığın gramı başına yaklaşık 2,5 ila 4,5 mg allisin içerir. Flavonoidler açısından zengin bir bitkidir. Uçucu yağ miktarı % 0,09-0,2 arasında değişmektedir.
Diğer Moleküller: allisin, alliin, dialil sülfür, diyalil disülfür, dialil trisülfür, ajoen ve S-alil-sistein