Soğan bitkisi tek yıllık otsu formda bir bitkidir. Bütün dünyada tarımı yapılan önemli bir sebze türüdür. Farklı kabuk renklerine sahip, ilkbahar ve sonbaharda hasat edilebilen çeşitleri içermektedir. Özellikle sonbaharda hasat edilen kışlık çeşitler içerik olarak daha zengindir. Taze olarak yeşil, kuru olarak baş soğan şeklinde tüketilmektedir.
A vitamini, C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Soğanda allisin, kersetin, fisetin ve diğer kükürtlü bileşikler gibi bol miktarda kimyasal bileşik bulunur. Diyalil disülfür ve diyalil trisülfitte içerir. Ayrıca iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir.
Diğer Moleküller: Protocatechuic, vanillic acids, ferulic acid, p-coumaric, cyaniding, Peonidin, pelargonidin, Isoeugenol, Hydroxytyrosol, Sylvopinol, p-Octopamine, 4-Methylcatechol