Üzüm, asma adı verilen bitkilerin meyvelerine verilen isimdir. Çok yıllık sarılıcı formda olan asmalar, kışın yapraklarını dökerler. Dünyanın birçok bölgesinde tarımı yapılan ve birçok farklı meyve rengi ve şekline sahip olan asma, çok farklı kullanım alanlarına sahip önemli bir meyvedir. Üzümler sofralık üzüm olarak taze yenebilir veya şarap, reçel, üzüm suyu, jöle, üzüm çekirdeği özü, kuru üzümler, sirke ve üzüm çekirdeği yağı yapımında kullanılabilir.
Tohumların ayrıca anti-seboreik, antimikrobiyal ve antioksidan bileşenler olduğuna dair belirtiler de gösterilmiştir. Flavonoidler, karotenoidler, fenolik asitler, tanenler ve stilbenler dahil olmak üzere çok miktarda fenolik bileşik içerir. Proantosiyanidinler üzüm çekirdeği ekstraktlarındaki ana bileşiktir. Üzüm çekirdeği ekstraktlarının kırmızı rengi ve buruk tadı proantosiyanidinlere atfedilebilir.
Diğer Moleküller: Kateşinler, epikateşinler, gallik asit, linoleik asit, E vitamini ve fitosteroller