TR
TR EN
Ara
KAPAT
BLOG
12 Tem 2024
Zerdeçalın Botanik Özellikleri ve Faydaları
Çok uzun yıllardır mutfakta, kozmetikte, geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Antioksidan, potasyum ve demir açısından zengin bir bitkidir. Rengi sarı-turuncu arasındadır. Kendine has bir kokusu ve hafif keskin, acımsı bir tadı vardır.
Devamı
11 Tem 2024
Yasemin Çiçeğinin Botanik Özellikleri ve Faydaları
Yasemin çiçeği (Jasminum) oldukça güzel ve kokulu bir bitkidir. Birçok türü bulunmakla birlikte genellikle beyaz veya sarı renkli çiçeklere sahiptir.
Devamı
10 Tem 2024
Gıda Ekstraktı Nedir?
Gıda ekstraktları, bitkilerden veya doğal gıda kaynaklarından özlerin çıkarılmasıyla elde edilen konsantre maddelerdir. Bu ekstraktlar, bitkisel bileşenlerin çözücüler (genellikle su, alkol veya yağlar) yardımıyla ayrıştırılması ve ardından bu çözücünün buharlaştırılması veya başka yöntemlerle uzaklaştırılmasıyla elde edilir.
Devamı
09 Tem 2024
Uçucu Yağ Nedir?
Uçucu yağların kullanımı, antik medeniyetlere kadar uzanır. Eski Mısırlılar, Çinliler, Yunanlılar ve Romalılar, bu yağları dini törenlerde, güzellik ve sağlık uygulamalarında kullanmışlardır. Mısır'da bulunan mumyalarda uçucu yağların izlerine rastlanması, bu yağların ne kadar değerli olduğunu gösterir.
Devamı
07 Tem 2024
Sabun Otunun Botanik Özellikleri ve Faydaları
Latince adı Saponaria Officinalis’dir. Bu bitkinin yapraklarındaki tüylerden üretilen sabunlar özellikle hassas tekstil ürünlerinin temizlenmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca Latince adı ‘’tedavi edici’’ anlamına da gelmektedir.
Devamı
05 Tem 2024
Yeşil Çayın Botanik Özellikleri ve Faydaları
Çay bitkisi (Camellia sinensis) Camellia familyasına ait bir ağaç türüdür. Bu bitki, yapraklarını dökmeyen ve genellikle çay yapımında kullanılan önemli bir bitki olarak bilinmektedir.
Devamı
Numune İstek Formu
Merhaba,
Greenext laboratuvarlarından bitki ekstraktı numunesi talep etmek için formu doldurun. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.