Limon otu bitkisi Türkiye’ye yaklaşık 25 yıl önce getirilmiş ve son 15 yıldır tarımı yapılan bir bitki haline gelmiştir. Bitki, özellikle kış aylarının çok soğuk geçmediği kıyı şeridine yakın alanlarda yetiştirilmeye uygundur. Soğuk bölgelerde büyümesi yavaşlamakta, verimi azalmakta ve kış soğuklarından zarar görmektedir. Limon otu tarımı için mutlaka sulama yapılmalıdır. Sulama olmadan bu bitkinin tarımı yapılamaz. Bitkide üretim pratik olarak çelik ile yapılmaktadır. Köklendirme ortamına dikilen çeliklerden elde edilen fideler ilkbaharda mart-nisan aylarında araziye dikilir. Dikim mesafesi olarak 100x50 cm uygundur. Ancak sıra arası mesafesi biraz daha artırılabilir. Dekara yaklaşık 2000 fide dikilmektedir. Yıl içinde yaz başında ve yaz sonunda olmak üzere 2 defa hasat yapılmaktadır. Toplamda dekardan 100-150 kg kuru yaprak verimi alınabilmektedir.